Van de Zandschulp is de ‘Nederlandse nummer één’ op wereldranglijst, Robin Haase 231e
i

AFP

Van de Zandschulp is de ‘Nederlandse nummer één’ op wereldranglijst, Robin Haase 231e

Martijn Baars • 11:39, 30-08-2021 / Laatste Update: 02:40, 06-01-2024

Botic van de Zandschulp mag zich weer de hoogstgeplaatste Nederlandse tennisser noemen op de wereldranglijst. De 25-jarige Van de Zandschulp, die zich afgelopen week via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi van de US Open, staat op de maandag uitgebrachte ranglijst op de 117e plaats. Tallon Griekspoor zakte van plek 110 naar 121.

Van de Zandschulp was eerder dit jaar al een tijdje de eerste Nederlander op de mondiale ranking. De 25-jarige Gelderlander bereikte maandag zijn hoogste positie ooit.

Griekspoor was de afgelopen weken dicht bij een plek in de top 100. Hij stond in juli even op plek 105, maar zakte daarna weer wat weg. Griekspoor werd op basis van zijn plek op de wereldranglijst wel rechtstreeks toegelaten tot de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar in New York. Hij neemt het dinsdag in de eerste ronde op tegen de Duitser Jan-Lennard Struff. Van de Zandschulp treft op de openingsdag de Spanjaard Carlos Taberner.

Robin Haase? 231e

Griekspoor versloeg Van de Zandschulp ruim een maand geleden in Amersfoort in de finale van de Dutch Open, een challengertoernooi. Robin Haase, jarenlang Nederlands beste tennisser zakte 12 plaatsen en is nu de nummer 231 van de ATP-ranking.