Voor het eerst in 16 jaar een nieuwe naam op plek 2 van de tennisranking: Big Four uit elkaar getrokken
i

AP

Voor het eerst in 16 jaar een nieuwe naam op plek 2 van de tennisranking: Big Four uit elkaar getrokken

Martijn Baars • 12:22, 15-03-2021 / Laatste Update: 22:31, 05-01-2024

Daniil Medvedev is achter Novak Djokovic de nieuwe nummer 2 van de wereldranglijst. De 25-jarige Rus lost Rafael Nadal af. 16 jaar geleden was Lleyton Hewitt de laatste speler van buiten de Big Four - oftewel Novak Djokovic, Nadal, Roger Federer en Andy Murray - die de 2e plaats innam op de wereldranglijst.

Medvedev had vorige week maandag al de 2e plek kunnen innemen op de wereldranglijst, maar hij werd op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij had het tot de finale moeten schoppen in Ahoy. Zondag pakte Medvedev de titel op het indoortoernooi van Marseille door de Fransman Pierre-Hugues Herbert in de finale te verslaan (2-1 in sets).

Nederlanders

Botic van de Zandschulp is op plek 149 de beste Nederlander. Tallon Griekspoor staat 5 plekken lager. Robin Haase steeg 9 plaatsen en staat nu 184e.

Bertens

Bij de vrouwen steeg Garbiñe Muguruza, winnares van het toernooi van Dubai, 3 plekken. Ze staat nu 13e. Kiki Bertens staat 2 plaatsen hoger en Ashleigh Barty blijft lijstaanvoerster.