🏆 | Dit is de gestoorde prijzenkast van Serena Williams

9 augustus 2022

Getty
prijzenkast-serena-williams

Dinsdag werd bekend dat Serena Williams na de US Open een punt zet achter haar glansrijke tennisloopbaan. En glanzen, dat doen al die prijzen in de prijzenkast van Serena. Die puilt namelijk uit met maar liefst 96 titels.


Dit zijn alle grandslamtoernooien die Serena Williams heeft gewonnen


Ze won haar eerste grandslamtoernooi in 1999 bij de US Open. Dat toernooi zou ze later nog 5 keer winnen. Wimbledon (7 keer), Roland Garros (3 keer) en de Australian Open (7 keer) kenden allemaal geen geheimen voor Williams. In 2012 won ze goud op de Olympische Zomerspelen in Londen tijdens het enkelspel.

Lees ook: Einde van een tijdperk! Serena Williams stopt na US Open met tennis

Dubbelspel
Als je dacht dat dat alle prijzen waren had je het flink mis. Ook in het dubbelspel domineerde Serena Williams jarenlang de tenniswereld. Zo won ze 4 keer de Australian Open, 2 keer Roland Garros, 6 keer Wimbledon en 2 keer de US Open. Ook in het gemend dubbelspel won ze 2 keer een grandslamtoernooi. 2012 was haar meest succesvolle jaar. Daarin won ze maar liefst 11 titels, wel alleen in het enkelspel. Nu komt er dus een einde aan deze fantastische carrière met een uitpuilende prijzenkast.

Lees ook: Serena Williams pakte veruit het meeste prijzengeld van alle tennissters ooit