Serena Williams pakte veruit het meeste prijzengeld van alle tennissters ooit

9 augustus 2022

Getty Images
serena-williams-prijzengeld

Er is niemand die in haar tenniscarrière zoveel prijzengeld pakte als Serena Williams. Sterker nog: ze pakte meer dan dubbel zoveel geld als de nummer 2 op de lijst. Die nummer 2 is overigens geen onbekende, namelijk haar zusje Venus! Check hier hoeveel prijzengeld Serena Williams (en haar zusje) pakte.


LEES OOK: Einde van een tijdperk! Serena Williams stopt na US Open met tennis

Zoveel prijzengeld pakte Serena Williams in haar carrière


Schrik niet, maar de teller van Williams stond op 8 augustus 2022 op 94.588.910 dollar. Dat is omgerekend ruim 92 miljoen euro. En dat is dus alleen aan prijzengeld in het tennis. Sponsordealtjes hebben we dan nog niet meegerekend. Volgens Essentially Sports kunnen we haar totale waarde op zo'n 225 miljoen dollar schatten.

Haar zusje Venus staat trouwens op 42,2 miljoen dollar, kijkend naar het prijzengeld in haar tenniscarrière. Ook helemaal geen verkeerd bedrag. Simona Halep zit haar met 39,7 miljoen dollar op de hielen. Het prijzengeld van alle huidige en gestopte tennissters vind je hierrr.

Aan alles komt een eind
Williams stopt na de US Open dus met tennissen, zo werd dinsdagmiddag bekend. Daarmee komt er een einde aan een carrière die al in de vorige eeuw begon. Inmiddels is Williams 40 jaar en ze begon in 1998 met tennissen. Ze dankt haar prijzengeld aan de 96 titels die ze in het enkel- en (gemengd) dubbelspel heeft gepakt, waaronder 23 Grand Slam-titels.