Belgische renner werkt aan ontsnappingsplannetje: 'Dan hebben we een kans'
i

Getty Images

Belgische renner werkt aan ontsnappingsplannetje: 'Dan hebben we een kans'

Bart van der Wijst • 12:00, 02-07-2021 / Laatste Update: 08:00, 08-01-2024

Oliver Naesen heeft etappe 7 van de Tour de France met rood omcirkeld in zijn agenda, de rit van vrijdag is er eentje die op het lijf is geschreven van vluchters. Toch zullen klassementsrenners (en hun ploegleiders) daar anders over denken, maar Naesen heeft een plannetje bedacht. "Met 10 Belgen maken we een kans."

De renner van AG2R hoopt in de rit van Vierzon naar Le Creusot (check hier het profiel van de etappe) zijn slag te slaan. Maar daar heeft hij wel hulp bij nodig.

Parijs-Nice, maar beter

Naesen wil iets soortgelijks fixen als in Parijs-Nice eerder dit jaar, toen hij er met 10 landgenoten vandoor ging. Helaas strandde die poging toen. "Ik werk aan iets nieuws", sprak Naesen tegenover HLN. "Ik zal een heel goeie selectie moeten maken. Ik moet erover zorgen dat er geen mannen mee zijn die niet mogen meerijden, dan hebben we kans. Ik zou in ieder geval niet graag achter 10 Belgen aanrijden."

Naesen heeft echter wel geleerd van zijn vorige poging. "Philippe Gilbert neem ik altijd mee, Victor Campenaerts staat te springen", weet hij. Ook zijn er enkele renners die afvallen. "Tim Declercq heeft me in Parijs-Nice teleurgesteld door niet mee te rijden."

Nibali weet ervan

Vincenzo Nibali, die uitkomt voor Trek-Segafredo, slaapt met de Belg Edward Theuns op de slaapkamer. De Italiaan heeft gehoord van het Belgische plannetje. "Er kan in de 7e etappe wel eens een gezamenlijke Belgische aanval kan komen. Er zijn niet veel Italianen in de Tour, maar ik hoop dat één van ons in de kopgroep kan geraken en het dan af kan ronden", vertelde hij tegenover Cyclingnews.