'Bezopen Peter Sagan door politie betrapt tijdens scooterritje: meer dan 13 glazen bier in zijn bloed'
i

Getty Images

'Bezopen Peter Sagan door politie betrapt tijdens scooterritje: meer dan 13 glazen bier in zijn bloed'

Noah Hoogenboezem • 18:44, 28-06-2023 / Laatste Update: 07:17, 12-12-2023

Peter Sagan gaat na dit seizoen stoppen als profwielrenner, maar de motivatie lijkt al even verdwenen. De Slowaak werd vorige maand in Monaco door de politie betrapt terwijl hij dronken op een scooter reed.

Volgens de krant Monaco Matin had Sagan het er flink van genomen, want hij zou maar liefst 3,36 promille in zijn bloed hebben. Aangezien 1 biertje ongeveer 0,25 promille is, moet hij minimaal 13(!) glazen bier hebben gedronken. Helemaal opmerkelijk is dat de blaastest volgens de advocaat van Sagan pas de ochtend na zijn avondje doorzakken is afgenomen. Dat zou betekenen dat het promille al wat gezakt was op dat moment.

Rijverbod

Sagan kreeg van de rechter een rijverbod voor 3 maanden opgelegd en daarnaast een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Van de rechter kreeg hij het verwijt dat hij zich niet aan zijn voorbeeldfunctie heeft gehouden.

Tour de France

Het is voor zijn collega's te hopen dat Sagan de komende weken de drank een beetje laat staan, want de 3-voudig wereldkampioen staat vanaf aanstaande zaterdag aan de start van de Tour de France. Sagan won in de Tour liefst 7 keer de groene trui.