Cavendish wint 'm gewoon: 'Ik had niet gedacht hier ooit nog terug te komen'
i

Pool via REUTERS

Cavendish wint 'm gewoon: 'Ik had niet gedacht hier ooit nog terug te komen'

Brian Vesseur • 20:41, 29-06-2021 / Laatste Update: 04:16, 07-01-2024

Mark Cavendish won dinsdag de 4e etappe in de Tour de France. En dat hij absoluut niet verwacht: de 36-jarige wielrenner dacht zelfs nooit meer terug te keren in de Tour. Hij werd opgeroepen door Deceunick - Quick-Step door het uitvallen van Sam Bennett.

"Ik weet niet wat ik moet zeggen", kwam de Brit nauwelijks uit zijn woorden. "Dat ik hier al ben is al speciaal genoeg”, refereerde hij aan enkele mindere seizoenen."

Teamprestatie

Cavendish sprak mooie woorden: "Dit was echt de prestatie van het team. We verloren in de voorbereiding Davide Ballerini en dan zie je wat voor team dit is. De groenetruidrager Julian Alaphilippe, de wereldkampioen, kwam helpen om de vluchter terug te pakken. Veel mensen geloofden niet meer in mij, maar zij doen dat wel."

Cijfers en stats

Voor Cavendish is het de 31e ritzege in de Tour. Zijn laatste overwinning in de Ronde van Frankrijk behaalde hij in 2016, toen hij 4 ritzeges pakte. De Britse sprinter won in 2015 ook de massasprint in Fougères. Ook toen reed hij voor de Belgische ploeg van Patrick Lefevere. Het record van aantal ritzeges in de Tour de France staat op naam van Eddy Merckx: 34 stuks.

Cavendish is in de Tour de France ook de nieuwe leider in het puntenklassement en draagt woensdag in de tijdrit de groene trui.