🎥 | Criterium: Van der Poel blijft ploegmaat Philipsen en Ciccone voor in Aalst

Trevor Wagener • 00:23, 25-07-2023 / Laatste Update: 09:38, 12-12-2023

Mathieu van der Poel heeft het criterium van Aalst maandagavond op zijn naam geschreven! De 28-jarige Nederlander van Alpecin-Deceuninck was net iets sneller dan ploegmaat en thuisfavoriet Jasper Philipsen. Giulio Ciccone maakte het favorietenpodium compleet.

Net als in de Ronde van Frankrijk zelf zorgde de ploeg van Van der Poel voor al het spektakel. De 25-jarige Philipsen, die in de voorbije Tour mede dankzij leadout Van der Poel liefst 4 ritzeges boekte en dat flínk vierde, behoorde samen met mede-publiekstrekkers Van der Poel en bolletjestruidrager Ciccone in de finale uiteindelijk tot een groepje van 3.

Fitte Van der Poel wint Criterium Aalst

Zij hadden Jonas Rickaert afgeschud en toen Jasper De Buyst pech kreeg, trok Van der Poel aan het langste eind. Voorafgaand zei hij tegen Het Laatste Nieuws dat er niets afgesproken was met teamgenoot Philipsen. Ook dacht Van der Poel dat Philipsen zou winnen.

"Ik heb na de Tour geen feestje gevierd", sprak Van der Poel tegen HLN over zijn eigen prestaties in Frankrijk. Ook gaf hij aan zich volle bak te focussen op het komende WK van begin augustus. "In de Tour kreeg ik misschien zelf 2 halve kansen op een ritzege. Er zaten wat weinig kansen voor klassementsrenners bij. Ik ben gewoon op tijd naar bed gegaan en richt me op het doel: het WK."

Lees ook: Poen voor Poels! Touretappewinnaar casht met 11 (!) criterium-contracten

Double trouble in Aalst! 😅@JasperPhilipsen 💚 @mathieuvdpoel pic.twitter.com/kyqUi9kNxD

— Alpecin-Deceuninck Cycling Team (@AlpecinDCK) July 24, 2023