Deze ploeg in de Tour de France is nog maar met 3 renners na 2 coronagevallen
i

Getty Images

Deze ploeg in de Tour de France is nog maar met 3 renners na 2 coronagevallen

Sjors Tanis • 15:08, 19-07-2022 / Laatste Update: 23:37, 08-01-2024

AG2R-Citroën heeft nog slechts 3 renners over in de Tour de France. Het Franse team meldde dinsdag dat Mikaël Chérel en Aurélien Paret-Peintre niet meer van start gaan.

Beide Fransen zijn positief getest op corona bij de wekelijks door de organisatie uitgevoerde controles.

Eerder al 3 opgaves

Eerder raakte AG2R al de Australische kopman Ben O’Connor, vorig jaar 4e in de Ronde van Frankrijk, kwijt door een val. De Fransman Geoffrey Bouchard testte anderhalve week geleden positief op Covid-19 bij een interne controle, de Belg Oliver Naesen gaf ziek op in de 11e etappe.

De ploeg heeft nu alleen nog de Fransman Benoît Cosnefroy, de Belg Stan Dewulf en de Luxemburger Bob Jungels, winnaar van de 9e rit, over.

Ook Kämna uit koers

Lennard Kämna gaat ook niet meer van start in de 16e etappe. De Duitser van Bora-hansgrohe heeft te veel last van een verkoudheid.

"Vanwege een aanhoudende verkoudheid die een paar dagen geleden begon en niet minder werd tijdens de rustdag, zal Kämna niet meer starten in de Tour", meldde zijn ploeg via Twitter. Bora-hansgrohe zei ook dat alle dagelijks uitgevoerde testen op Covid-19 negatief waren.

Actieve Tour

Kämna was meerdere keren in de aanval in deze Tour. Zo lag de Duitser lang op kop in de 7e rit naar La Super Planche des Belles Filles, maar werd hij net voor de streep ingehaald door de latere ritwinnaar Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. In de 10e rit naar Megève eindigde Kämna uit een lange vlucht als 10e en greep hij net naast de gele trui.

Hij stond in het algemeen klassement op de 26e plaats op ruim een uur van de Deen Vingegaard van Jumbo-Visma.