Dylan Groenewegen ziet Jasper Philipsen wéér winnen: 'Dan word ik liever tiende'
i

photo: Cor Vos

Dylan Groenewegen ziet Jasper Philipsen wéér winnen: 'Dan word ik liever tiende'

Brian Vesseur • 20:08, 12-07-2023 / Laatste Update: 05:46, 08-01-2024

Dylan Groenewegen is er helemaal klaar mee dat Jasper Philipsen wéér won na een massasprint in de Tour de France. Alle 4 de sprintetappes gingen tot nu toe naar de Belg. Groenewegen moest het doen met de tweede plek, waar hij 'goed ziek' van is. "Ik houd niet van tweede worden."

Philipsen werd in de vorige etappes voortgetrokken door Mathieu van der Poel, maar moest het nu helemaal zelf doen. De Nederlander was ziek, wat dus geen probleem bleek te zijn voor Philipsen. Groenewegen heeft er de pest over in: "Het ging op zich goed, alleen komt Philipsen er nog overheen. Op een gegeven moment ging ik maar, want er gebeurde weinig. Ik dacht even dat ik de rit zou pakken. Maar toen kwam er nog een groene gast ruimschoots overheen."

'Word liever tiende'

De Nederlander van Jayco-AlUla vervolgt: "Philipsen wint niet voor niets voor de vierde keer deze Tour. Hij doet dat gewoon heel goed. Wij komen dichterbij, maar we komen ook om te winnen en dat heb ik opnieuw niet gedaan. Ik stond vanmorgen op en was er heilig van overtuigd dat het goed zou komen vandaag. Nu is het een week overleven tot aan Parijs. Ik ben hier wel echt goed ziek van. Ik houd niet van tweede worden. Dan word ik bij wijze van spreken liever tiende."