Eva van Agt deelt update na zorgwekkende valpartij in Tour: 'Een nachtmerrie voor mijn geliefden'

Bart van der Wijst • 13:21, 25-07-2023 / Laatste Update: 10:16, 12-12-2023

Eva van Agt maakt het naar omstandigheden goed na haar valpartij in de Tour de France Femmes. De 26-jarige renster van Jumbo-Visma kwam maandag hard ten val in een regenachtige etappe en raakte zelfs buiten bewustzijn. Dinsdags deelt ze een update via Instagram en zegt ze dat ze naar huis mag.

"Mijn leven is een droom, maar gisteren was het voor de mensen die mij lief hebben heel eventjes een nachtmerrie. Sorry voor iedereen die ik heb laten schrikken. Fysiek is alles wel oké: ik heb een longkneuzing, hersenschudding en wat hechtingen, maar ik baal natuurlijk enorm dat ik het team zo in de steek laat. Dankzij alle goede zorgen van het team kan ik vandaag naar Nederland vertrekken om daar te herstellen", schreef Van Agt.

Valpartij

Van Agt raakte bij een afdaling in de slotfase van de 2e etappe een vangrail en raakte buiten bewustzijn. Ze werd direct naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze wel alweer bij kennis was. Ook Annemiek van Vleuten kwam ten val in de rit die door de Duitse Liane Lippert gewonnen. Van Vleuten kon haar weg wel vervolgen.