Fabio Jakobsen heeft het pittig in de Tour de France, maar: 'Het gaat beter dan toen ik op de ic lag'
i

REUTERS

Fabio Jakobsen heeft het pittig in de Tour de France, maar: 'Het gaat beter dan toen ik op de ic lag'

Brian Vesseur • 20:31, 07-07-2023 / Laatste Update: 09:39, 12-12-2023

Fabio Jakobsen zag 3 keer Jasper Philipsen een etappe in de Tour de France winnen. Zelf moest de Nederlander het vrijdag, in de 7e etappe, doen met de 15e plek. Dat vindt Jakobsen héél vervelend, maar hij kan ook relativeren: "Het gaat beter dan toen ik 3 jaar geleden een week op de intensive care lag."

En dus gaat de knop direct om, want zaterdag is er weer een dag. Weer een nieuwe etappe. "Als topsporter was het een mindere dag, maar als normaal mens gaat het gewoon super goed natuurlijk. Ik ben nog steeds in de Tour de France. Dat is iets waar ik gewoon trots op moet zijn. Dat ben ik ook wel een beetje."

'Heb de benen niet'

Jakobsen, renner bij Soudal-Quick Step, kon vrijdag geen gaatje vinden om mee te sprinten. Het was dan ook geen sprinten, maar 'erachter rijden', vond Jakobsen. "Ik heb gewoon de benen niet. Dat is denk ik niet raar, maar het is wel frustrerend. Daar heb ik het wel moeilijk mee, want ik wil hier gewoon meesprinten. Ik rijd nu een beetje als top 20-vulling mee. We kiezen er met de ploeg voor om er gewoon vol voor te gaan. Ik weet ook dat ik goed kan sturen en dat zo'n finale is wat ik kan. Het is mijn werk natuurlijk ook. Maar er is een groot verschil in meerijden of een rit winnen."