Flinke tegenslag voor Tadej Pogacar in jacht op gele trui: opgave meesterknecht Rafal Majka
i

Getty Images

Flinke tegenslag voor Tadej Pogacar in jacht op gele trui: opgave meesterknecht Rafal Majka

Sjors Tanis • 15:21, 20-07-2022 / Laatste Update: 08:27, 12-12-2023

Opnieuw een tegenvaller voor Tadej Pogacar in de jacht op de gele trui in de Tour de France. Rafal Majka, meesterknecht van de 2-voudig winnaar én titelverdediger van UAE Team Emirates, gaat niet van start in de 17e etappe vanwege een beenblessure die hij dinsdag opliep toen zijn ketting brak. Dat meldde zijn ploeg.

Dinsdag kwam Marc Soler (ziek) te laat over de finish, waardoor Pogacar nog maar 3 helpers heeft: Brandon McNulty, Marc Hirschi en Mikkel Bjerg. Eerder deze Ronde van Frankrijk gaven ploeggenoten Vegard Stake Laengen en George Bennett al op.

Check hier hoe Majka de blessure opliep:

(tekst gaat verder onder de video)

Wellens out met corona

Tim Wellens verlaat ook de Tour. De Belg van Lotto-Soudal is positief getest op het coronavirus. Wellens (31) had lichte symptomen, meldde zijn ploeg. Wellens is de 12e renner die de Tour, sinds de start op 1 juli in Kopenhagen, moet verlaten vanwege een coronabesmetting.

Lees ook: TV-gids: op deze zender kijk je naar de zware 17e etappe van de Tour de France

De Tour bevindt zich in de Pyreneeën, waar woensdag een zware rit wacht met aankomst in skioord Peyragudes. De Ronde van Frankrijk eindigt zondag. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) is in het bezit van de gele trui, met een voorsprong van 2'22 op Pogacar.