Franse politie stormt binnen bij hotel van ploeg Wout Poels, neemt opvallende spullen mee
i

Getty Images

Franse politie stormt binnen bij hotel van ploeg Wout Poels, neemt opvallende spullen mee

Bart van der Wijst • 14:27, 15-07-2021 / Laatste Update: 10:38, 08-01-2024

De nachtrust van Wout Poels en zijn collega's is woensdagavond flink verstoord door de Franse politie, zij stormden naar binnen voor onderzoek. Milan Erzen, teambaas van Bahrain Victorious, bevestigde het nieuws tegenover Cyclingnews. Er werden uiteindelijk geen arrestaties verricht.

"Niets bijzonders. We hebben bezoek gehad van de politie. Ze hebben de renners gevraagd om trainingsschema's en ze hebben de bus doorzocht. Dat is alles", sprak Erzen. "Ze hebben de renners een uur lang gestoord en daarna werden we bedankt. Ze wilden ons de reden van het bezoek niet vertellen, maar dat zullen onze advocaten vandaag uit gaan zoeken."

Statement

Opvallend was dat Movistar en Groupama-FDJ in hetzelfde hotel als Bahrain Victorious bivakkeerden, maar geen politie over de vloer kregen. Donderdagochtend kwam de ploeg van Poels zelf nog met een statement.

'Het onderzoek omvatte een doorzoeking van de kamers van de renners. Hoewel het team niet op de hoogte was, voldeed het team aan alle verzoeken van de agenten. 

...

We streven het hoogste niveau van professionaliteit en naleving van alle wettelijke vereisten na en zullen altijd op een professionele manier samenwerken. Het proces had invloed op het herstel van onze renners en de maaltijdplanning en als professioneel team is het welzijn van ons team een ​​belangrijke prioriteit.'