Hij wil het er zelf niet over hebben, maar Cavendish heeft bijna etapperecord te pakken
i

REUTERS

Hij wil het er zelf niet over hebben, maar Cavendish heeft bijna etapperecord te pakken

Brian Vesseur • 20:02, 06-07-2021 / Laatste Update: 01:16, 05-01-2024

Nog maar 1 etappezege en dan staat Mark Cavendish gelijkt met de legendarische Eddy Merckx. De Belg won in het verleden 34 etappes in de Tour de France, de 36-jarige Cavendish schreef dinsdag zijn 33e op zijn naam. Maar eigenlijk mogen we het daar helemaal niet over hebben.

Cavendish praat liever niet over het mogelijke record. Hij is al blij dat hij mee mag doen aan de Tour en wil gewoon etappes winnen. Maar als het record zó dichtbij komt, moeten we dat toch melden.

Teamgenoten

Cavendish was net als bij zijn eerste twee sprintzeges deze Tour vooral dankbaar voor de hulp van zijn teamgenoten van Deceuninck–Quick-Step. "Dit was echt een old school sprint. De lead out was perfect, helemaal uit het boekje. De jongens kwamen op kop, gingen keihard en ik moest er alleen nog voorbij zien te snellen. Ik moest eigenlijk alleen in de laatste 150 meter aan de bak. Ik wist dat als we de laatste bocht goed aan de buitenkant zouden nemen, dat de snelheid en de lijn dan perfect zou zijn."

Wereldkampioen

Cavendish klopte Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) in de sprint in Valence, maar gaf aan dat hij dat zonder de hulp van zijn teamgenoten niet had kunnen doen. "De jongens doen alles voor mij. Wereldkampioen Julian Alaphilippe trekt de sprint voor mij aan, maar ook de hulp van Michael Mørkøv is perfect."