Hoe staan Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar ervoor op rustdag? 'Denk dat ik sterker word'
i

Getty Images

Hoe staan Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar ervoor op rustdag? 'Denk dat ik sterker word'

Marcel Roes • 22:51, 10-07-2023 / Laatste Update: 07:51, 12-12-2023

Maandag was de 1e rustdag in de Tour de France 2023. Alhoewel, rust? Sommige wielrenners zouden liever 200 km op het zadel zitten, dan dat ze een rij aan journalisten moesten afwerken.

De rij was natuurlijk het langst bij de kopstukken van deze Tour: Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. Ze moesten op 100 verschillende manieren uitleggen dat het geen hol boeit of ze zichzelf of de ander als 'favoriet' zien; ze moeten simpelweg nog duizenden kilometers op de pedalen trappen.

Gevecht

Titelhouder Vingegaard hield zich dan ook op de vlakte over het o zo belangrijke debat over wie de favoriet is.

"De ene dag is hij beter en de andere dag ben ik dat", tekende het AD op. "Het wordt een spannend gevecht op weg naar Parijs. Ik denk niet dat er één favoriet is."

Alpen

2-voudig winnaar Pogacar zei: "Ik denk ook dat ik alleen maar sterker word en vrees de laatste week van de Tour niet. Zegt Jonas dat de Alpen hem beter liggen? Ik word elk jaar beter op de langere beklimmingen. Dus we gaan het zien wie er het meest van de Alpen houdt."

Dinsdag

Dinsdag is het tijd voor etappe 11, van Vulcania naar Issoire. De rit heeft een lengte van 167,2 kilometer en voert het peloton door het Centraal Massief.