Jonas Vingegaard complimenteert Tadej Pogacar met tijdwinst: ‘Hij verdiende het’
i

Getty Images

Jonas Vingegaard complimenteert Tadej Pogacar met tijdwinst: ‘Hij verdiende het’

Bart van der Wijst • 22:38, 09-07-2023 / Laatste Update: 08:58, 08-01-2024

Jonas Vingegaard heeft na 1 week fietsen de gele trui in handen in de Tour de France. Zondag in de rit met aankomst op Puy de Dôme moest hij echter wel wat tijd inleveren ten opzichte van Tadej Pogacar. Na afloop complimenteerde hij zijn Sloveense concurrent.

"Pogacar was ongelofelijk sterk", aldus Vingegaard, die 8 seconden verloor, tegenover France 2. "Ik ben aan het einde van de rit tevreden dat ik het geel kan behouden na de eerste week."

Spanning

Na 9 etappes heeft Vingegaard een voorsprong van 17 seconden. "We rijden allebei op een heel hoog niveau. De etappes die me beter liggen komen er nog aan", verzekerde de winnaar van vorig jaar. "Het belooft een felle strijd te worden. Ik zal er alles aan doen om te winnen in Parijs."

Pogi

Pogacar, die de Ronde van Frankrijk in 2020 en 2021 won, had het over een 'goede dag’. "Ik voelde dat mijn benen goed waren, dus ik dacht: waarom niet aanvallen? Ik ben heel blij om tijd terug te nemen en hem onder druk te zetten", zei hij na afloop. "Het doel is de gele trui."