Jonas Vingegaard onder de indruk van Champs-Élysées: 'Al die mensen komen voor mij?'
i

Getty Images

Jonas Vingegaard onder de indruk van Champs-Élysées: 'Al die mensen komen voor mij?'

Eimert Pruis • 22:44, 24-07-2022 / Laatste Update: 16:27, 07-01-2024

Jonas Vingegaard is de winnaar van de Tour de France 2022. Zijn gele trui kwam in de slotrit niet meer in gevaar en dus bezorgde de Deen zijn ploeg Jumbo-Visma de eindzege. "Niemand kan dit meer van mij afpakken", aldus de 25-jarige Vingegaard in het flashinterview.

"Ik heb eindelijk de Tour gewonnen", realiseerde Vingegaard zich. "Nu kan niets meer mis gaan. Ik zit met mijn dochter hier, het is ongelofelijk. Dit is de grootste wedstrijd van het jaar."

'Na Hautacam dacht ik echt dat het kon lukken'

Vingegaard gaf aan dat hij na de 18e rit, de laatste bergetappe, echt dacht dat hij de Ronde van Frankrijk kon winnen. "Ik had altijd het gevoel dat ik kon meedoen om de eindzege. Maar na Hautacam dacht ik echt dat het kon lukken."

'Echt bijzonder hier in Parijs'

De Deen ging ook nog even in op de slotrit naar Parijs, met finish op de Champs-Élysées. "Op de Champs-Élysées was echt bijzonder", aldus Vingegaard. "Zo veel mensen, zo veel Denen. Dat waardeer ik heel erg. Ik moet ze daarvoor bedanken, dat betekent heel veel voor mij."

'Ik wil meer'

Over de toekomst wilde hij nog niet te veel nadenken. "Ik ben gewoon blij met deze zege. Ik wil het gaan vieren en dan wat relaxen. Maar daarna wil ik meer."