Jumbo-Visma klaagt over verplicht witte shirt in Tour: 'Traag shirt alleen voor de show'
i

Getty Images

Jumbo-Visma klaagt over verplicht witte shirt in Tour: 'Traag shirt alleen voor de show'

Eimert Pruis • 15:55, 17-07-2021 / Laatste Update: 02:22, 08-01-2024

Jumbo-Visma is niet blij met de witte trui die Jonas Vingegaard vandaag verplicht moet dragen tijdens de tijdrit vandaag, zo maakt prestatiemanager bij de ploeg Mathieu Heijboer duidelijk op twitter. Er wordt flink geïnvesteerd in aerodynamische kleding, maar tijdens de Tour de France dragen leiders in de klassementen een trui van de kledingpartner van de organisatie. Extra pikant: Vingegaard draagt alleen de witte trui, omdat de leider in dat klassement Tadej Pogacar de gele trui draagt.

"Het is een PR-show die een renner trager maakt in een trui waarvan hij niet eens de eigenaar is. Welkom in het profwielrennen", schrijft Heijboer bij een filmpje van Vingegaard in zijn tijdritpak. De jonge Deen verdedigt een voorsprong voor de 2e plek van slechts 6 seconden op Richard Carapaz. De renner van INEOS Grenadiers start wel in een outfit van zijn eigen ploeg.

De opmerking van Heijboer heeft een geschiedenis. Afgelopen jaar baalde Jumbo-Visma ook van de outfit die Primoz Roglic moest dragen in de tijdrit en dat hij niet in het speciaal ontworpen tijdritpak van het Nederlandse team kon starten. Na een heroïsche rit kwam de Sloveen gedesillusioneerd over de streep en verloor de Tour aan Pogacar. Overigens legde de huidige leider in het klassement toen de race tegen de klok af in de witte trui.