Jumbo-Visma over de rooie: 'Het is jammer dat hij door een toeschouwer van zijn fiets wordt geslagen'
i

AP

Jumbo-Visma over de rooie: 'Het is jammer dat hij door een toeschouwer van zijn fiets wordt geslagen'

Bart van der Wijst • 22:50, 16-07-2023 / Laatste Update: 00:40, 12-12-2023

De fans in deze editie van de Tour de France hebben al voor behoorlijk wat valpartijen gezorgd. Ook zondag was het helaas weer raak. Sepp Kuss werd door een fan geraakt die een selfie wilde maken. De Amerikaan van Jumbo-Visma viel en er duikelden veel renners over hem heen. Teambaas Richard Plugge is totaal niet blij met de actie van de supporter.

"Wij worden geraakt in onze tactiek, de renners persoonlijk worden geraakt en het Tourverloop wordt beïnvloed. Dat kan nooit de bedoeling zijn van iemand die een selfie wil maken", aldus Plugge.

Tactiek

Door de val kon de tactiek van Jumbo-Visma in de prullenbak. "Het is jammer dat Sepp moest lossen. Dat moet hij normaal nooit op zo’n klim", baalde Plugge. "Het is jammer dat hij door zo’n toeschouwer van de fiets wordt geslagen. Dat is de grootste klap van vandaag. Nathan hard gevallen, Dylan (van Baarle) gevallen, Sepp gevallen. Onze tactiek raakte daardoor in de war. In het begin van de rit missen we Nathan en aan het eind Sepp. De impact van zo’n klap van een toeschouwer is verschrikkelijk."

Etappe 15 werd gewonnen door de Nederlander Wout Poels, die onder anderen Wout van Aert versloeg. De favorieten hielden de benen vooral stil. Dat betekent dat Jumbo-renner Jonas Vingegaard nog altijd de gele trui heeft met 10 seconden voorsprong op Tadej Pogacar.