Mark Cavendish na succesvolle operatie: ‘Ik ben overdonderd'
i

AFP

Mark Cavendish na succesvolle operatie: ‘Ik ben overdonderd'

Eimert Pruis • 12:17, 13-07-2023 / Laatste Update: 04:33, 12-12-2023

Mark Cavendish (38) is met succes geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. Dat laat de Brit weten via een video op Instagram weten. Daarin meldt de Britse topsprinter, die zaterdag na een valpartij de Tour de France moest staken, ook "overdonderd" te zijn door alle steun uit de wielerwereld.

Cavendish brak bij een val in de 8e etappe zijn sleutelbeen. 'Schroeven'van een vorige operatie speelden hem parten. "Ik brak mijn rechtersleutelbeen", zo begon zijn update vanaf zijn ziekenhuisbed. "Het herstel zal alleen wat langer duren omdat er al schroeven inzitten van een eerdere breuk. Maar we spreken nog steeds over een aantal weken."

'Niet de gewenste manier'

"Ik ben overdonderd door de steun en liefde die ik kreeg. Het was niet de gewenste manier om de Tour te verlaten, maar dat maakt nu eenmaal deel uit van de schoonheid en de brutaliteit van koers. Ik mis mijn Astana-familie, maar zal ze steunen tot in Parijs. Nu is het tijd voor revalidatie. Tijd om aan de slag te gaan."

Niet alleen recordhouder

Cavendish mikte deze Tour op een record van 35 etappezeges, waarmee hij boven Eddy Merckx zou komen. Astana-teambaas Alexandre Vinokourov liet al weten dat ze met Cav willen doorgaan zodat hij zijn 15e Tour kan rijden om zo toch die 35e binnen te halen.