Mathieu van der Poel haalt eindelijk Parijs, maar: 'Mijn grote doel komt nog dit seizoen'
i

Getty Images

Mathieu van der Poel haalt eindelijk Parijs, maar: 'Mijn grote doel komt nog dit seizoen'

Bart van der Wijst • 23:13, 23-07-2023 / Laatste Update: 06:11, 12-12-2023

Mathieu van der Poel haalde voor het eerst Parijs in de Tour de France. De klasbak van Alpecin-Deceuninck stapte in 2021 en 2022 af. Van der Poel hielp zijn teamgenoot Jasper Philipsen dit jaar aan 4 etappezeges, maar zelf bleef de teller voor hem op 0 staan. Zijn grote doel komt over een dikke 2 weken.

Op de Champs-Élysées zag Van der Poel hoe Philipsen 2e werd achter de verrassende winnaar Jordi Meeus. "Het is jammer, je kan niet altijd winnen", reageerde Van der Poel bij de NOS. "Ik voelde me best oké. Er zat weer power in de benen om de lead-out te doen."

Verkouden

Van der Poel had het ook dit jaar zwaar. De Nederlander was verkouden. "De 2e week heb ik wel afgezien toen ik me niet 100 procent voelde", aldus MvdP. "Gelukkig voelde ik me de laatste dagen beter en kon ik mij weer tonen."

Niet tevreden

Zijn ploeg Alpecin-Deceuninck won in totaal 4 etappes. Van der Poel: "We hebben een fantastische ploeg. Met het type renners die we hebben kunnen we het denk ik niet beter doen. Persoonlijk ben ik niet tevreden."

WK

Het grote doel van Van der Poel is natuurlijk het WK op 6 augustus. "We gaan straks eerst gezellig iets eten en drinken met de ploeg. Dan doe ik volgende week 2 criteriums en dan rustig richting het WK toewerken. De laatste paar dagen voelde ik me goed. Gisteren in de Vogezen heb ik ook niet echt afgezien en voelde ik me weer mezelf. Mijn grote doel komt nog dit seizoen."