Mathieu van der Poel liet mogelijkheid op ritzege door zijn vingers glippen: 'Was mijn enige kans'
i

ANP

Mathieu van der Poel liet mogelijkheid op ritzege door zijn vingers glippen: 'Was mijn enige kans'

Yvo van Dorst • 21:33, 13-07-2023 / Laatste Update: 09:37, 08-01-2024

Mathieu van der Poel heeft deze Tour weinig eigen kansen, aangezien hij de leadout is voor Jasper Philipsen. Toch was het donderdag de dag dat de Nederlander voor een ritzege mocht gaan. Hij was wat ziekjes en nog niet helemaal de oude, maar hij liet zich zien. De winst zat er alleen niet in.

"Ik heb alles of niets gespeeld", vertelt Van der Poel na afloop tegen de NOS. "Ik kwam uiteindelijk in de goede vlucht terecht, maar het was nog niet goed genoeg om het af te ronden. Ik ben vooral blij dat het beter ging dan in de afgelopen dagen, al is het wel frustrerend om ziek te worden tijdens de Tour."

Strijdlust

Van der Poel won wel de prijs van de strijdlust. Hij ziet verder weinig kansen meer om voor eigen succes te gaan. "Dit was mijn enige kans om er nog iets van te maken, dat wilde ik proberen. Ik moest met een voorsprong aan de laatste klim beginnen en wist dat ik speelruimte moest creëren. Ik had een voorsprong, maar het was niet genoeg."

Kansen

De komende dagen wordt er stevig geklommen in de Tour, dus dat is niet voor Van der Poel weggelegd. Toch hoopt hij dat er nog kansen komen dat hij voor eigen winst kan gaan. "Ik hoop de komende dagen goed door te komen en dan zullen we wel zien. Je moet er altijd in blijven geloven."