Ontroerde Wout Poels na ritzege in de Tour: 'Mooier kan eigenlijk niet'
i

Getty Images

Ontroerde Wout Poels na ritzege in de Tour: 'Mooier kan eigenlijk niet'

Bart van der Wijst • 20:30, 16-07-2023 / Laatste Update: 11:22, 08-01-2024

Wout Poels won zondag de 15e etappe in de Tour de France. De Nederlander van Bahrain Victorious kwam alleen aan op de Saint-Gervais Mont-Blanc nadat hij medevluchters Wout van Aert en Carlos Soler loste. Na afloop interviewde de NOS de zichtbaar ontroerde ritwinnaar.

"Ik kan het niet geloven. Ik heb hier altijd van gedroomd. En natuurlijk alles wat er is gebeurd de afgelopen 4 weken", vertelde Poels met zichtbaar natte ogen. De Nederlander verloor in de Ronde van Zwitserland zijn teamgenoot Gino Mäder, die verongelukte in een afdaling.

Superbenen

"Ik voelde me gisteren eigenlijk al heel goed en vandaag ook. In de kopgroep gewoon slim gereden en niet overal op gereageerd. Toen Van Aert ging, toen dacht ik: nu moet ik wel mee. Dit was het ticket naar de slotklim. Op de steile stukken moest het gebeuren, want op het laatste gedeelte zou dat niet lukken. Maar het is toch wel mooi om zo'n renner eraf te rijden", lachte Poels.

"Ik word ook een jaartje ouder en de Tour daar droom je altijd van. Ik heb een monument gewonnen (Luik-Bastenaken-Luik) en nu een Tourrit. Mooier kan eigenlijk niet", zei de Nederlander. "Toen ik klein was ging ik met mijn vader en moeder naar de Tour en ving ik nog een petje van iemand op. Nu doe je voor de 10e keer mee en win je. Daar droom je van."