Pascal Eenkhoorn heeft weinig woorden over na gemiste kans in Tour de France: 'Kut'
i

Getty Images

Pascal Eenkhoorn heeft weinig woorden over na gemiste kans in Tour de France: 'Kut'

Noah Hoogenboezem • 20:14, 20-07-2023 / Laatste Update: 09:54, 12-12-2023

Pascal Eenkhoorn had een geweldige kans om de 18e etappe te winnen, maar verloor de sprint in de kopgroep van Kasper Asgreen. Na afloop had hij er weinig woorden voor nodig om duidelijk te maken dat hij ervan baalde.

Check ook: 🎥 | Tour: Kasper Asgreen is strijdende Pascal Eenkhoorn nipt de baas in sprint

In het interview met de NOS was hij eerst even stil, maar vond daarna toch een paar woorden: "Ja, kut. Als je in zo'n positie zit dan wil je gewoon winnen." Hij bedankte zijn ploeggenoot Victor Campenaerts die voor hem de sprint van de kopgroep: "Zonder te overleggen gaat hij gewoon vol tot de laatste 300 meter. Ik zat perfect in zijn wiel, maar kwam er niet over. Dan wint de sterkste, maar ja dat is wel kut."

Akkefietje met Philipsen

Bij de collega's van HLN kwam hij terug op het incident met Jasper Philipsen. De Belg, die deze Tour al 4 sprint-etappes won, was niet gediend van Eenkhoorns aanval en reed hem letterlijk in de weg. Hetgeen dat volgens Philipsen zelf wel meeviel. Eenkhoorn had een andere mening. "Misschien was hij een beetje geïrriteerd, maar dat sloeg nergens op", aldus de Nederlander over de actie.