Ploegleider woedend op Caleb Ewan na opgave in Tour de France: 'Misschien is wielrennen geen sport voor jou'
i

ANP

Ploegleider woedend op Caleb Ewan na opgave in Tour de France: 'Misschien is wielrennen geen sport voor jou'

Noah Hoogenboezem • 18:25, 15-07-2023 / Laatste Update: 10:07, 12-12-2023

Sprinter Caleb Ewan van Lotto-Dstny stapte vrijdag in de Tour de France af tijdens de 13e etappe. Zijn ploegleider Stéphane Heulot was daarna woedend op de Australiër.

"Als je zomaar opgeeft, is wielrennen misschien geen sport voor jou", zei Heulot tegen Het Nieuwsblad. "Hij had op alles en iedereen kritiek. Hij vond dat iedereen in zijn dienst moest rijden, maar zijn eigen sprint was beneden alle peil. Dat had niets met zijn vorm te maken. Hij was gewoon totaal niet gemotiveerd."

Respectloos

Vrijdag reed Ewan op achterstand, maar Lotto-Dstny wilde hem graag helpen om toch op tijd binnen te zijn volgens Heulot: "We hebben 2 ploeggenoten laten wachten op hem. Ze moesten minutenlang stilstaan. Toen hij eindelijk bij ze was, gaf hij op. Dan heb je geen respect voor je ploeggenoten."

Boze reactie zaakwaarnemer

Jason Bakker, de zaakwaarnemer van Ewan, was daarop juist weer kwaad op Heulot. "Het is walgelijk om een renner zo af te zeiken. Caleb heeft het team heel veel gegeven is de laatste jaren", zei Bakker tegen Cycling Weekly "Om vraagtekens te zetten bij iemands mentale gezondheid is heel gevaarlijk. Hij moet daarvoor zijn excuses aanbieden aan Caleb."