Eigen ploegbaas muilkorft Chris Froome na niet-selectie Tour: 'Is zijn geld niet waard'
i

Getty Images

Eigen ploegbaas muilkorft Chris Froome na niet-selectie Tour: 'Is zijn geld niet waard'

Trevor Wagener • 09:56, 14-07-2023 / Laatste Update: 21:45, 08-01-2024

Sylvan Adams, eigenaar van wielerploeg Israel - Premier Tech, heeft keihard uitgehaald naar zijn grootverdiener Chris Froome, die ontbreekt in de Tour de France-selectie. Tijdens een interview met Cycling Weekly antwoordde de miljardair op de vraag of de 4-voudig Tourwinnaar zijn salaris waard is met 'absoluut niet'.

"Wat kunnen we zeggen dat we voor ons geld hebben gekregen?" vroeg Adams zich hardop af. Lichtelijk cynisch ging hij raak verder. "We hebben Chris aangetrokken als kopman voor onze Tour de France-ploeg, en hij is niet eens hier."

Het wielerteam van Adams trok Froome in 2021 aan. Naar verluidt strijkt de 38-jarige Britse Tourwinnaar ongeveer 5 miljoen euro per jaar op. Ondanks dat handvol miljoenen selecteerde de ploegleiding hem niet voor de huidige Ronde van Frankrijk.

Grootverdiener Froome gekielhaald door eigen ploegbaas

"Dat is geen pr-maatregel", ging Adams verder, om uit te sluiten dat de beleidsbepalers dat niet zonder reden deden. "Chris is géén symbool. Hij moet onze kopman bij de Tour de France zijn. Daarom kan ik niet zeggen dat hij zijn geld waard is."

Vorig jaar was Froome nog wel in Frankrijk. Toen reed hij de Tour de France wel voor het Israëlische team. Froome eindigde als onder meer als 3e in de bergetappe met finish op de Alpe d'Huez.

Lees ook: Tour in vuur en vlam op Franse nationale feestdag! Barst de strijd tussen Vingegaard en Pogacar nu écht los?

Team owner Sylvan Adams should look in the mirror for signing off on what was obviously destined to be a terrible financial decision. 🤷‍♂️

Not Chris Froome's fault that your transfer policies were dog-shit. https://t.co/Vc8Q9TjgaH

— Benji Naesen (@BenjiNaesen) July 13, 2023