Etappe 11 in de Tour de France: wie daagt sprintkanon Jasper Philipsen uit?
i

Getty Images

Etappe 11 in de Tour de France: wie daagt sprintkanon Jasper Philipsen uit?

Trevor Wagener • 09:11, 12-07-2023 / Laatste Update: 21:51, 11-12-2023

Wielerliefhebbers, letten we even op? Etappe 11 van de Tour de France 2023 staat op deze woensdag 12 juli op het programma. Na enkele zware dagen is het nu de beurt aan de sprintkanonnen uit het peloton: welke renner wint in finishplaats Moulins?

De vlakke etappe van woensdag is liefst 179,8 kilometer lang. Daar waar de rit - voor het eerst ooit - in Moulins eindigt, start het spektakel rond 13.25 uur in studentenstad Clermont-Ferrand. De finish zal tussen 17.20 uur en 17.45 uur zijn.

Bekend terrein

Sowieso zijn het mooie Tourdagen voor iedereen die in of rondom Clermont-Ferrand woont. De etappe van zondag eindigde op de nabijgelegen Puy de Dôme en dinsdag ging de rit van start in het verderop gelegen pretpark Vulcania. Voor renner Rémi Cavagna is álles bekend terrein: de 27-jarige tijdritspecialist van Soudal-Quick Step is geboren in de stad en luistert naar de alleszeggende bijnaam 'TGV van Clermont-Ferrand'.

Lees ook: Fabio Jakobsen vol op standje overleven in Tour de France! 'Begon aan alles te twijfelen'

Jasper Philipsen

Met een op het oog voorspelbare (massa)sprint zijn alle ogen gericht op de Belg Jasper Philipsen (foto). Hij won deze Ronde al 3 ritten en heeft in Mathieu van der Poel dé ideale zogeheten lead-outman.

Kanshebbers ritzege 11e etappe Tour 2023

Ook aast Dylan Groenewegen op een dagsuccesje. De renner, die al 5 keer een Touretappe won, komt per sprint ietsje dichterbij een overwinning. Lukt het hem woensdag in Moulins? Van sprinters Caleb Ewan en Fabio Jakobsen is het nog maar de vraag in hoeverre zij de zware 10e etappe hebben overleefd. Andere kanshebbers voor een ritzege zijn Wout van Aert, Mads Pedersen, Phil Bauhaus, Biniam Girmay, Bryan Coquard, Alexander Kristoff, Sam Welsford en Jordi Meeus.