Tour de France op 6 juli: wie houdt het vol in de Pyreneeën?
i

AFP

Tour de France op 6 juli: wie houdt het vol in de Pyreneeën?

Brian Vesseur • 09:29, 06-07-2023 / Laatste Update: 06:41, 12-12-2023

De 6e etappe van de Tour de France staat op het programma. Op 6 juli stappen de renners op de fiets voor een etappe van 144,9 kilometeter, van Tarbes naar La Cambasque. Het wordt de eerste etappe van deze Tour de France met een finish bergop. Lees hier alles over de etappe van de Tour de France op 6 juli.

LEES OOK: Dit is het algemeen klassement in de Tour de France na de 5e etappe: Jai Hindley en Jonas Vingegaard delen klap uit

Tour de France 6 juli

Er staan 2 flinke bergen te wachten op de renners: Col d'Aspin en de Col du Tourmalet. De eerste klim is gemiddeld 6.6%, de tweede klim gemiddeld 7.3%. Vervolgens wacht ook nog een kleinere klim in La Cambasque om bergop de winnaar te bepalen. In deze etappe kan het klassement flink heen en weer worden geschud. Daarnaast is het de vraag hoeveel sprinters er na vandaag nog in elke teambus zitten, na een dagje zwoegen in de Pyreneeën.

Favorieten

Mattias Skjelmose en Pelle Bilbao worden veel genoemd als favorieten voor de 6e etappe in de Tour de France. Daarnaast staan ook klassements-tijgers Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard hoog aanschreven voor deze etappe, evenals Julian Alaphilippe en Matteo Jorgenson.