🎥 | Tour de France: Mads Pedersen is Jasper Philipsen de baas bij massasprint in Limoges

Trevor Wagener • 19:14, 08-07-2023 / Laatste Update: 23:38, 11-12-2023

Mads Pedersen heeft zaterdag de 8e rit van de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven! De 27-jarige Deen van Lidl-Trek bleef veelvraat Jasper Philipsen en diens landgenoot Wout van Aert voor in een heuvelachtige etappe.

In de finale verzekerde de Dylan Groenewegen zich van de 4e plaats. De rit liep van Libourne naar Limoges en was ruim 200 kilometer lang. Fransman Anthony Turgis, die met landgenoot Anthony Delaplace en de Belg Tim Declercq als 1e was gevlucht, werd uiteindelijk als laatste ingerekend door het door Jumbo-Visma geleide peloton.

Persende Pedersen profiteert

Uiteindelijk bracht een massasprint de beslissing en daarin was Pedersen de sterkste. Hierin hield hij Philipsen, die de 3 eerdere etappes op zijn naam schreef, van een 4e zege op rij af. Het meest opvallende nieuws van de dag was het treurig wredeuitvallen van Tour de France-gigant Mark Cavendish.

Afstappen Cavendish

De 38-jarige Brit, die na dit seizoen afscheid neemt en sowieso zijn laatste Ronde van Frankrijk koerst, kwam op 60 kilometer van de meet plots ten val en liep daarbij een op het oog pijnlijk sleutelbeenkwetsuur op. Wanneer 'King Cav' afscheid neemt van het peloton is niet bekend. Wel blijft hij qua aantal Tour-dagzeges op gelijke hoogte staan met Eddy Merckx: 34.