'Irritante' Kastelijn geeft niets om kritiek na klinkende etappezege in Tour: 'De winst telt'
i

Getty Images

'Irritante' Kastelijn geeft niets om kritiek na klinkende etappezege in Tour: 'De winst telt'

Trevor Wagener • 21:39, 26-07-2023 / Laatste Update: 17:56, 11-12-2023

Renster Yara Kastelijn boekte woensdag haar 1e en mooiste overwinning uit haar loopbaan. Woensdag won de Nederlandse van Team Fenix-Deceuninck op gekke wijze de 4e etappe in de Tour de France Femmes. Bij de NOS gaf ze toe dat ze begrip had voor medevluchters die kritiek hadden op haar geleverde klimwerk.

"Toen we met de kopgroep 10 minuten voorsprong hadden, hoorde ik in mijn oortje dat we veilig waren voor de ritzege", zei Kastelijn, nadat ze eigenlijk niet uit haar woorden kwam. Ook loofde ze haar ploeggenote Marthe Truyen. "Gelukkig was zij bij me en kon ik me de hele dag sparen."

Reactie Kastelijn na fraaie ritzege in Tour

De 25-jarige Kastelijn liet 13 medevluchters verbaasd achter na een indrukwekkende solo. Kastelijn gaf 20 kilometer lang gas en stelde de zege veilig. "Ik denk dat sommigen me daardoor wel vervelend, of misschien irritant vonden", ging Kastelijn verder in op het in het wiel zitten bij Truyen. Maar ja: alleen de winst telt, wist ook Kastelijn.

"En", rondde ze af, "ik wist dat ik bergop 1 van de sterksten was. Het team heeft mooi werk gedaan en ik ben héél blij dat ik het af heb kunnen maken." Lotte Kopecky rijdt nog altijd in de gele leiderstrui. Kastelijn ging zo hard dat dat tricot éven in zicht was.

2 vliegen in 1...

Zo ver kwam het niet. Kastelijn staat na woensdag 7e in het klassement. Haar achterstand op de Belgische leidster is 1 minuut. "Mooi meegenomen", besloot Kastelijn. "Dat was niet het hoofddoel van de rit, maar opschuiven is altijd fijn."