Jasper Philipsen over afsnijden van Pascal Eenkhoorn: 'Was niet agressief bedoeld'
i

Getty Images

Jasper Philipsen over afsnijden van Pascal Eenkhoorn: 'Was niet agressief bedoeld'

Trevor Wagener • 21:25, 20-07-2023 / Laatste Update: 17:48, 11-12-2023

Tour de France-uitblinker Jasper Philipsen gaf na afloop van etappe 18 onder meer tekst en uitleg over zijn afsnijd-acties bij Lotto-Dstny-aanvaller Pascal Eenkhoorn. De 25-jarige Belg had geen zin dat de Nederlander zich als 4e bij een kopgroep van 3 zou voegen, in een rit die op papier al zou uitlopen op een sprint.

Zien: Wat doet híj nou?! Jasper Philipsen pruimt aanval van Pascal Eenkhoorn niet en snijdt hem af

Philipsen, die deze Ronde van Frankrijk al 4 keer de beste was, sneed Eenkhoorn af en kwam bij Sporza terug op zijn haantjesgedrag. "Ik wilde graag sprinten en ik vond 3 leiders prima", doelde het kanon op zijn passie. "Het was zeker niet slecht of arrogant bedoeld. Kijk, dit is de Tour. Topsport, iedereen gaat voor eigen winkansen. Wij wilden sprinten, zij aanvallen, dus ging ik hem (Eenkhoorn) counteren."

Reactie Philipsen na afsnijd-actie bij Eenkhoorn

Zijn actie kwam hem onder meer op social media op kritiek te staan (zie onder). "Ik hoop dat de jury hiernaar gaat kijken", schreef oud-prof en AD-journalist Thijs Zonneveld. "Wie denk je wel niet dat je bent?", was een veelgelezen reactie. "Mama, ik ben niet geworden wie je wilde dat ik werd, maar zó ben ik niet", schreef een ander.

Het worstelpartijtje op wielen werd door Philipsen zelf, die achter ritwinnaar Kasper Asgreen als - best of the rest van het net te late peloton - 4e eindigde, niet groter gemaakt dan het was. "Ik wilde niet nog meer renners voorin."

@JasperPhilipsen who do you think you are? Have some humility ye prick

— Daniel Mc Glade (@Daniel_McG1970) July 20, 2023

Na wat Philipsen bij Eenkhoorn deed gun ik dit de kopgroep echt.

Lekker voor je Jasper.

Je moet je gedragen. Ook met een paar overwinningen ben je niet iemand die een ander kan afsnijden.

— Voetbalhoofdstad 040🇨🇮 (@040footballcity) July 20, 2023

@JasperPhilipsen tiene muchos fans en mi TL. Igual @LeTour debería darle una vuelta a dejar a según qué corredores hacer lo que les da la gana porque los aficionados no parecen muy contentos #TDF2023 pic.twitter.com/k6OHqMKj5o

— Jairo Díaz (@kuco87) July 20, 2023

Mama no soy lo que tu querías, pero al menos no soy @JasperPhilipsen

— Iparra39 (@iparraguirre_39) July 20, 2023