Tour én Spelen voor Mathieu van der Poel? 'Uiteindelijk beslis ik zelf'
i

Getty Images

Tour én Spelen voor Mathieu van der Poel? 'Uiteindelijk beslis ik zelf'

Bart van der Wijst • 12:41, 07-12-2023 / Laatste Update: 18:18, 04-01-2024

2024 belooft een mooi sportjaar te worden met in de zomer de Olympische Spelen. Toch zorgt het bij wielrenners voor keuzestress. De wegwedstrijd van de Spelen staat 2 weken na de Tour de France op het programma. Voor Mathieu van der Poel liggen 3 opties klaar, zo zegt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

De kans is groot dat Van der Poel de mountainbike-race in Frankrijk skipt. "Als ik de Tour rijd, zal ik de MTB-race laten schieten. De olympische wegrace is voor mij eigenlijk een unieke kans, want dat parcours ligt mij heel erg goed", vertelt hij in het interview.

Ideall parcours

"Het is minder lastig dan Glasgow, maar ik zie daar zeker mogelijkheden om voor de medailles te gaan. Wat betreft het mountainbiken wordt het lastig om me goed voor te bereiden, vooral ook omdat de focus in 2024 op de weg ligt", aldus Van der Poel.

Van der Poel lijkt voor scenario 1 te kiezen, ook gezien het feit dat hij in de Tour de France het geel kan grijpen in de openingsweek. "Ik weet het nog niet, ook niet wanneer die knoop wordt doorgehakt. Wie de keuze maakt? Dat zal ik zelf zijn."

Scenario's

Scenario 1: Tour en olympische wegrit

Scenario 2: geen Tour, wel olympische wegrit en MTB-race

Scenario 3: Tour en Vuelta, geen Olympische Spelen