Tourwinnaar Jonas Vingegaard doet onthulling: 'Een dopingtest gemist, door kapotte deurbel'
i

Pro Shots

Tourwinnaar Jonas Vingegaard doet onthulling: 'Een dopingtest gemist, door kapotte deurbel'

Yvo van Dorst • 18:07, 22-11-2023 / Laatste Update: 01:34, 05-01-2024

Jonas Vingegaard heeft in een interview met Ekstra Bladet een onthulling gedaan over zijn wielerjaar 2019. De Deense Tourwinnaar van dit jaar miste toen een dopingtest. De reden: een kapotte deurbel bij zijn huis.

"Ik had mijn telefoon in de keuken gelaten en de deurbel deed het blijkbaar niet", vertelt Vingegaard over de dag dat de dopingtesters aan zijn deur stonden. "Ze probeerden me toen te bellen, maar ook dat hoorde ik niet dus ik kon niet opnemen. Toen zijn ze gelukkig 2 dagen later gekomen."

Spijt

Ondanks dat Vingegaard geen straf kreeg voor zijn gemiste test, was het voor hem toch een flinke les. "Dat is wel iets waar ik achteraf over ben blijven nadenken. Ook iets waarvan ik wil hebben dat het nooit meer zal gebeuren."

Doping

Vingegaard weet wel 1 ding zeker: zelf zou hij nooit doping nemen en hij denkt ook dat niemand in het peloton dat op dit moment doet. "Ik zou nooit iets van doping gebruiken. Ik zou niks nemen dat ik mijn eigen dochter niet zou geven en ik zou haar nooit drugs laten nemen. Ik neem niets van doping en ik denk ook niet dat de rest van het peloton dat wel doet."