TV-gids: op deze zenders kijk je naar de 9e etappe van de Tour de France
i

AFP

TV-gids: op deze zenders kijk je naar de 9e etappe van de Tour de France

Eimert Pruis • 13:36, 10-07-2022 / Laatste Update: 04:28, 12-12-2023

We gaan zondag in de Tour de France verder met de 9e etappe. Tadej Pogacar in het geel, Wout van Aert in het groen en Magnus Cort Nielsen in de bollentrui. Die laatste zou dat shirtje weleens kwijt kunnen raken na deze zondag. Er staat namelijk een bergrit op het programma.

Lees ook: dit is het profiel van de 9e etappe en dit zijn de favorieten

We trekken door de Alpen van Aigle naar Châtel Les Portes Du Soleil over 192,9 kilometer. Het peloton rijdt voornamelijk door Zwitserland in de 9e rit met een paar colletjes en finish bergop.

Knallen in de bergen voor de rustdag

De etappe begint rond 12.45 uur en omstreeks 17.30 uur wordt de eerste renner over de eindstreep verwacht. Iedereen gaat los, want maandag staat weer een rustdag op het schema.

Waar kan ik de 9e etappe van de Tour de France op tv kijken?

Je kan kiezen uit 3 smaken om de etappe te volgen. De NOS is er deze keer als eerste bij. De uitzending begint al voor de start om 12.12 uur. Je moet dan inschakelen op NPO 1 of via de livestream op NOS.nl. Kijk en luister je liever naar de Belg, dan schakel je om 13.45 uur in op Eén. Wil je Michael Boogerds mening weten over de etappe, check dan Eurosport 2. Daar beginnen ze ook vroeg, om 12.30 uur.