Verbaasde Van Aert hoorde van collega-renner dat hij de Tour zou verlaten: 'Heb hem nog nooit gesproken'
i

Getty Images

Verbaasde Van Aert hoorde van collega-renner dat hij de Tour zou verlaten: 'Heb hem nog nooit gesproken'

Yvo van Dorst • 20:27, 11-07-2023 / Laatste Update: 03:34, 12-12-2023

Wout van Aert gaat de Tour de France nog niet verlaten, meldt de Belg na eerdere geruchten over zijn vertrek. Mattias Skjelmose van Lidl-Trek vertelde eerder bij het Deense TV 2 Sport, dat Van Aert volgens zijn info de Tour zou verlaten. De Belg is zelf erg verbaasd over die berichtgeving.

"Ik hoorde geruchten dat Van Aert morgen naar huis gaat, dus Jumbo wil hem echt in de kopgroep", vertelde Skjelmose uit het niets voor aanvang van etappe 10. Van Aert gaf voor de Tour aan dat hij ook voor het WK wil gaan, dus dat zou een reden kunnen zijn dat hij vroegtijdig afstapt. De Belg heeft echter zelf duidelijkheid gegeven over de kwestie.

'Heel bijzonder'

Gelukkig informeerde de ploegleiding me nog en ben ik op de hoogte van wat er over me gezegd wordt. In principe blijf ik in de Tour", stelt Van Aert Orde op zaken bij de NOS. "Het is wel heel bijzonder, want ik heb die jongen nog nooit gesproken. Ik kan er eigenlijk weinig op zeggen. Ik zal het hem morgen eens vragen. Misschien is het zijn wens dat ik naar huis ga."

Hele zware rit

Etappe 10 werd uiteindelijk gewonnen door Pello Bilbao, maar veel mensen dachten dat Van Aert ook een goede kanshebber was. De renner van Jumbo-Visma spreekt achteraf van een hele zware dag. "Dit was een hele zware rit. Het ging de hele dag op en af. Ik denk dat veel jongens het hebben onderschat. Ik had niet de beste benen en daardoor zat ik niet mee in de vlucht, waarna ik mijn ploeg geholpen heb."