🎥 | Tour: Kasper Asgreen is strijdende Pascal Eenkhoorn nipt de baas in sprint

Trevor Wagener • 19:59, 20-07-2023 / Laatste Update: 18:18, 08-01-2024

Wat een Tour de France-legende is Pascal Eenkhoorn na etappe 18 van donderdag! De 26-jarige Nederlander van Lotto-Dstny eindigde na een schitterende etappe als 2e in Bourg-en-Bresse nadat hij de volledige rit hoogstpersoonlijk op zijn kop zette. Kasper Asgreen schreef de sprint, voor het aanstormende peloton, uiteindelijk op zijn naam en boekte zijn 1e Tour-ritzege ooit.

De 184.9 kilometer lange, rit, die in Moûtiers van start ging, stond te boek als een prooi voor de sprinters. Dat wat geschreven was, werd echter niet zo opgevat door een groepje vluchters. Onder meer de Noor Jonas Abrahamsen (Uno-X Pro Cycling Team), Eenkhoorns ploegmaat Victor Campenaerts en de Deen Asgreen van Soudal Quick-Step gingen er vandoor.

Asgreen blijft Eenkhoorn voor

Zij werden later bijgehaald door Eenkhoorn. De actie van de renner uit Genemuiden werd alleen niet in dank afgenomen door de Belg Jasper Philipsen. De Belg, die deze Ronde van Frankrijk al 4 ritten won, sneed de aanval van Eenkhoorn letterlijk en figuurlijk af. Eenkhoorn liet zich niet tegenhouden en stoomde door.

In de finale kwam het peloton nog weliswaar dichtbij, maar zou de winnaar zeker uit het groepje van 4 - en in de sprint 3 - komen. De 28-jarige Asgreen was hierin net wat sneller dan Eenkhoorn.