Visma presenteert Tourploeg van 2024: Jonas Vingegaard met Sepp Kuss, géén Wout van Aert
i

ANP

Visma presenteert Tourploeg van 2024: Jonas Vingegaard met Sepp Kuss, géén Wout van Aert

Bart van der Wijst • 17:15, 21-12-2023 / Laatste Update: 14:49, 05-01-2024

Visma-Lease a Bike heeft donderdag de nodige plannen gepresenteerd, waaronder de ploeg voor de Tour de France 2024 (en de nieuwe tenues). Titelhouder Jonas Vingegaard is van de partij, evenals vaste knecht en Vuelta-winnaar Sepp Kuss. Wout van Aert rijdt (vooralsnog) niet de Ronde van Frankrijk.

Vingegaard en Kuss worden geflankeerd door twee Nederlanders: Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle. Verder bestaat het team uit de Fransman Christophe Laporte, de Belg Tiesj Benoot, Jan Tratnik uit Slovenië en de Amerikaan Matteo Jorgenson, overgekomen van Movistar.

Concurrentie is moordend

Vingegaard zal top moeten zijn om net als in de voorgaande twee jaar de Tour de France te winnen. Toch mikt hij uiteraard op titel nummer 3, al "is het ontbreken van Wout van Aert wel een groot gemis" volgens de Deen.

Vingegaard heeft in Frankrijk concurrentie van Tadej Pogacar, Remco Evenepoel en oud-teamgenoot Primoz Roglic.

Van Aert naar Giro

Voor de verandering fietst Van Aert een keer niet de Ronde van Frankrijk, de Belg gaat samen met nieuwkomer Cian Uijtdebroeks naar de Giro d'Italia. Verder rijdt hij de Olympische Spelen en Vuelta a España. In het voorjaar fietst Van Aert de nodige klassiekers.

"We zijn opnieuw sterker geworden, al kregen we een groot verlies te verwerken met het stoppen van Nathan Van Hooydonck. Dat is onmogelijk. Na de klassiekers ga ik naar de Giro d’Italia, vervolgens volgt er geen Tour de France, dan wél de Olympische Spelen. Daarna doe ik de Vuelta a España in voorbereiding op het WK."