Wout Poels over matige tv-beelden na etappe-zege: 'Interesseert me geen reet!'
i

ANP

Wout Poels over matige tv-beelden na etappe-zege: 'Interesseert me geen reet!'

Matthijs Nijhuis • 14:55, 18-07-2023 / Laatste Update: 17:13, 11-12-2023

Wout Poels boekte zondag een schitterende overwinning in de Tour de France, maar de tv-kijker kreeg daar helaas maar weinig van mee. De Franse regie vond de clash tussen klassementsrenners Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar belangrijker en besteedde slechts een paar haastige seconden aan de Nederlandse winnaar. Voorzitter van de rennersvakbond (CPA) Adam Hansen vindt dit, net als veel Nederlanders, onacceptabel.

Lees ook: Waarom doen wielrenners een fietswissel in de tijdrit van de Tour de France?

"Dit maakt me triest", tweet Hansen, die zelf 8 keer meedeed met La Grande Boucle. "Wout Poels beleeft een van de mooiste momenten in zijn carrière. Dan zou ik het erg op prijs stellen als de winnaar meer dan 2 seconden TV-tijd krijgt. De jongens in het algemeen klassement worden elke dag in beeld gebracht. Geef deze renners dan ook wat ze verdienen."

Interesseert me geen reet

Wout Poels is minder gemoeid met het gebrek aan beeldmateriaal. Hij heeft zijn longen uit zijn lijf gefietst en kan voor altijd met de eer strijken: "Het interesseert mij echt geen reet", zei hij lachend in een reactie. "Deze staat voor altijd op mijn naam. Ze zullen de foto’s wel hebben toch?"

Vingegaard en Pogacar

Poels reedt steeds verder weg van zijn achtervolger, Wout van Aert en soleerde feitelijk naar de eindstreep. Daarom vond de regie het belangrijker om vooral op Vingegaard en Pogacar te focussen, die zich tegelijk opmaakten voor een aanval. Poels moest daarom genoegen nemen met een kort fragmentje van zijn overwinning.