👶 | Wout van Aert verlaat Tour, want zijn vrouw staat op punt van bevallen
i

Getty Images

👶 | Wout van Aert verlaat Tour, want zijn vrouw staat op punt van bevallen

Jeroen Rooseboom • 11:26, 20-07-2023 / Laatste Update: 22:06, 11-12-2023

Jumbo-Visma-wielrenner Wout van Aert mist de laatste dagen van de Tour de France. De vrouw van de 28-jarige Belg staat op het punt om te bevallen en daar wil Van Aert bij zijn. Hij gaat donderdag niet meer van start in de 18e etappe.

Van Aert gaf vlak voor de start van de Tour al aan dat hij niet zeker wist of hij Parijs zou halen. Zijn vrouw Sarah de Bie was namelijk hoogzwanger. "Ik houd er rekening mee dat ik in de Tour elk moment naar huis kan gaan. Ik wil de geboorte van ons kindje absoluut niet missen", zei de Belgische renner in een interview. Van Aert en De Bie hebben al een zoontje, Georges (2). Hierboven staan ze met z'n 3en op de foto tijdens de Tour van 2022.

Aanvallende stijl

De Belg is 1 van de grote blikvangers van Jumbo-Visma, dat met Jonas Vingegaard over de geletruidrager van de Tour de France beschikt. Van Aert bezette de 23ste plek in het algemeen klassement en werd de laatste weken geprezen vanwege zijn aanvallende stijl, waarom hij sowieso al bekend staat. Het lukte hem echter nog niet om een etappe te winnen.