🎥  | WOW! Belgische topsprinter Meeus ontsnapt tot 2 keer toe aan vreselijke valpartij

Eimert Pruis • 10:07, 13-07-2023 / Laatste Update: 04:51, 12-12-2023

De Belgische renner Jordi Meeus (25) kwam in de 11e etappe van de Tour de France niet verder dan een 11e plaats, maar achteraf was het eigenlijk al een wonder dat hij heelhuids de finish bereikte. In volle sprint kon hij namelijk niet 1, maar 2 keer een valpartij maar net ontwijken.

Jasper Philipsen flitste in Moulins naar zijn 4e ritzege, maar het loonde de moeite om het vergrootglas in de sprint ook eens op Jordi Meeus te zetten.Op iets meer dan 300 meter van de streep kwam hij vol in aanraking met de telefoon van een filmende toeschouwer en niet veel later maakte zijn fiets een ferme zwieper na een contact met Mads Pedersen. Wonderwel slaagde Meeus er 2 keer in te blijven zitten.

'Ik kon maar net recht blijven'

"Bij het ingaan van de slotkilometer had ik het juiste wiel te pakken, maar dan zakte de snelheid en kwamen enkele jongens terug in de mix", legde hij na de finish uit. "Ik werd naar de dranghekken geduwd en raakte een toeschouwer. Ik kon maar net recht blijven." Meeus hield aan de botsing een pijnlijke rechterbovenarm over. "Ik probeerde toch nog terug te vechten, maar daarna geraakte Pedersen onder mijn arm en verloor ik weer het evenwicht."