Badr Hari MOET winnen van Wrzosek op Glory 78: 'Als het nu niet lukt, is het over'
i

ANP

Badr Hari MOET winnen van Wrzosek op Glory 78: 'Als het nu niet lukt, is het over'

Martijn Baars • 18:29, 02-09-2021 / Laatste Update: 00:01, 08-01-2024

Met een nieuw team om zich heen jaagt Badr Hari (36) na magere jaren op een glorieuze opmars in de Glory-zwaargewichten. Maar wat als het zaterdagavond al misgaat, tegen de onbekende Poolse kickbokser Arkadiusz Wrzosek in Rotterdam Ahoy? Kenners vrezen dan het einde van een indrukwekkende carrière.

Zijn laatste 4 gevechten (de 1e daarvan in 2016) leverden geen zege op. Blessures nekten hem 2 maal tegen Rico Verhoeven. Een overwinning op Hesdy Gerges werd ongedaan gemaakt vanwege een positieve dopingtest. Benjamin Adegbuyi brak Hari’s neus in december 2020 in een gevecht dat de Amsterdammer eerst bestempelde als ‘SC Heerenveen tegen Real Madrid’. In dat licht bezien een prestatie van jewelste van Heerenveen, ofwel Adegbuyi.

Om een nieuwe opmars bij Glory in zicht te krijgen, moet hij zaterdagavond wel afrekenen met de relatief onbekende Arek Wrzosek (29) uit Polen, die in de 7e hemel is met het feit dat hij überhaupt tegen zijn idool mag vechten. Je zou het kunnen zien als een duwtje in de rug van Hari, een gevecht dat hij nooit mag verliezen. Maar wat als het misgaat? Is het dan einde verhaal en zit zijn carrière erop?

'Ik maak me een beetje zorgen'

Wrzosek zelf denkt van wel. En ook prominenten in de kickbokswereld zien welke lading er om het gevecht van Hari hangt. "Ik maak me wel een beetje zorgen om die verliespartijen”, zegt ex-wereldkampioen Remy Bonjasky tegen het AD. "Het moet nu wel gaan gebeuren.”

'Dan gelooft niemand hem meer'

Dat vindt ook voormalig kickbokstrainer Thom Harinck, die Hari in het verleden trainde. "Hij moet zijn fans nu wel laten zien dat hij kan winnen, na 3 verliespartijen. Als het nu niet lukt, is het over. Dan gelooft niemand hem meer."