Ryan Garcia boksen
Ryan Garcia drinkt een biertje tijdens het weegmoment / Getty Images
i

Bokser Ryan Garcia drinkt een biertje tijdens het weegmoment

Bokser Ryan Garcia gooit biertje achterover tijdens het weegmoment, teams vliegen elkaar in de haren

20:15, 20-04-2024 / Laatste Update: 20:17, 20-04-2024

Het weegmoment voor een gevecht kan soms tot hoge irritaties en opstootjes leiden. Tijdens het weegmoment voor het gevecht tussen Ryan Garcia en WBC-kampioen Devin Haney gebeurde er wel heel veel, terwijl Garcia zelfs een biertje achterover gooide.

De Amerikaanse bokser Ryan Garcia en Devin Haney gaan het zaterdagavond tegen elkaar opnemen, maar de WBC-wereldtitel van Haney staat niet op het spel omdat Garcia het gewicht niet had gehaald en te zwaar was. De WBC staat voor World Boxing Council en wordt door veel boksers als het meest prestigieuze kampioenschap gezien.

Tijdens het weegmoment kwam Garcia als eerste het podium op en weigerde hij om te wachten op zijn tegenstander. De Amerikaanse bokser ging gelijk op de weegschaal staan met een biertje in de hand, om vervolgens het drankje achterover te gooien.

Chaos op het podium

De chaos werd helemaal compleet toen de trainer van Devin Haney en de co-promotor van Garcia Bernard Hopkins elkaar in de haren vlogen op het podium. Garcia reageert vervolgens op het einde van het filmpje door te bidden terwijl er achter hem allemaal chaos bezig was.

De staredown zelf doet ook niet onder in dit verhaal. De boksers vliegen elkaar bijna in de haren en Garcia deed op het einde nog een leuk dansje om het compleet te maken.

Voor het publiek heeft Ryan Garcia ook nog een bericht wat niet helemaal lekker in de smaak valt. Als er vervolgens boegeroep vanuit het publiek ontstaat, reageert Garcia daar ook direct op. De Amerikaanse bokser is ervan overtuigd dat hij gaat winnen zaterdagavond en dat hij Haney knockout gaat slaan.

1,5 miljoen euro weddenschap

Om het verhaal compleet te maken, had Haney op donderdagavond tijdens de persconferentie ook nog een weddenschap gemaakt met Garcia. Haney daagde de Amerikaanse bokser uit om 500.000 dollar te betalen per pond die hij te zwaar zou zijn. Ondanks het afraden van zijn vader en trainer, accepteerde Garcia de weddenschap maar al te graag. Uiteindelijk was Garcia 3 pond te zwaar en moet hij Haney 1,5 miljoen euro betalen én maakt hij ook geen kans op WBC titel van Haney vanwege het overschrijden van het gewichtslimiet.