Jake Paul gaat boksen met Mike Tyson: 'Grootste gevecht van de 21e eeuw'
Jake Paul en Mike Tyson © Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Jake Paul gaat boksen met Mike Tyson: 'Grootste gevecht van de 21e eeuw'

15:35, 07-03-2024 / Laatste Update: 15:55, 07-03-2024

Jake Paul blijft de (sport)wereld verbazen. De Amerikaanse bokser, die begon als vlogger op YouTube, versloeg afgelopen week Ryan Bourland binnen enkele minuten en kondigt nu zijn grootste gevecht tot nu toe aan: Paul gaat het opnemen tegen Mike Tyson.

Tyson is ondertussen 57 jaar oud en daarmee 30 jaar ouder dan Paul. In 2005 stopte Tyson met professioneel boksen. Hierna vocht hij nog wel tijdens exhibitions.

In totaal vocht Tyson 58 keer. Daarvan won hij er 50 en verloor hij er zes. 44 keer sloeg hij zijn tegenstander knock-out in de ring. Tussen 1987 en 1990 was de Amerikaan overslaanbaar en nog altijd wordt hij gezien als een van de beste heavyweight boksers aller tijden. Verder is Tyson met 20 jaar vier maanden en 22 dagen nog altijd de jongste bokser ooit die de heavywight titel in handen kreeg.

Vriend Jutta Leerdam

Paul timmert nu al een aantal jaar aan de weg in het boksen, maar is in Nederland toch vooral bekend als de vriend van schaatster Jutta Leerdam. Paul stond in totaal tien keer in de ring voor een professioneel boksgevecht. Daarvan won hij er negen. Alleen Tommy Fury, zoon van Engelse bokser Tyson Fury, versloeg de Amerikaan.

Netflix

Het gevecht tussen Paul en Tyson wordt groots aangekondigd en zal te zien zijn op Netflix. Op Zaterdag 20 juli vindt het gevecht plaats in de AT&T Arena in Arlington Texas.