Exclusief 🎥​ | Rico Verhoeven over nieuwe gevecht tegen Tariq Osaro: 'Was dit een teken?'

Martijn Baars • 12:15, 19-10-2023 / Laatste Update: 11:05, 07-01-2024

Rico Verhoeven, de King of Kickboxing, keert op 4 november terug in de Glory-ring. Tariq Osaro is zijn tegenstander in het Gelredome in Arnhem. In samenwerking met Glory blikt Verhoeven vooruit op zijn eerste gevecht sinds oktober 2021, ruim 2 jaar geleden.

Mede door een uitstapje naar de filmwereld en recenter een flinke knieblessure, liet een volgend titelgevecht op zich wachten. Verhoeven dacht zelfs even dat het misschien wel tijd was om te stoppen. "Eerst m'n oog (tijdens zijn gevecht tegen Jamal Ben Saddik in 2021) en toen mijn knie. Was dit een teken? Kwam het einde in zicht?"

Koop hier je kaarten voor Glory: Collision 6 op 4 november 2023 in Arnhem

'Ik stop op mijn eigen voorwaarden'

Maar Verhoeven wil niet op die manier stoppen. "Ik wil stoppen op mijn eigen voorwaarden. Dus knokte ik, gaf ik alles wat ik had, om nu er weer te kunnen staan. Ik ben weer terug en klaar om te gaan. Ik ben benieuwd hoe mijn lichaam gaat reageren op een nieuw kampioensgevecht over 5 ronden. Maar we gaan knallen en daarna kijken we wel weer verder."

Check dit: vette sparringsbeelden van Donegi Abena voor zijn titelgevecht met Tarik Khbabez

Tariq Osaro

Osaro is dus zijn nieuwe tegenstander. De staredown was intens, maar respectvol. "Hij is een serieuze tegenstander. Ik moet goed voorbereid zijn. Goed kijken naar wat zijn sterktes en zwaktes zijn. Hoewel mijn tegenstanders nooit mijn motivatie zijn geweest, krijg ik wel energie van dit gevecht."