Jake Paul (vriend Jutta Leerdam) maakt tegenstander en datum van terugkeer in boksring bekend
Jake Paul voor partij met Andre August © Getty Images

Jake Paul (vriend Jutta Leerdam) maakt tegenstander en datum van terugkeer in boksring bekend

17:45, 30-01-2024 / Laatste Update: 18:03, 30-01-2024

Jake Paul keert op 2 maart officieel terug in de boksring. De vriend van de schaatsster Jutta Leerdam gaat op die datum weer knokken tegen de 35-jarige Ryan Bourland in Puerto Rico.

Paul is nog altijd bezig met meer en meer naam maken in de bokswereld. In december van vorig jaar sloeg hij Andre August tegen de vlakte en in augustus won hij van voormalig UFC-ster Nate Diaz op punten. Paul won ook al van voormalig MMA-vechters Anderson Silva, Tyron Woodley (twee keer) en Ben Askren. De enige tegen wie de voormalig Youtuber het onderspit moest delven was Tommy Fury, het jongere broertje van zwaargewichtkampioen Tyson Fury.

Ryan Bourland

Bourland is voor Paul weer een tegenstander van een ander kaliber. De 35-jarige veteraan is wel weer een inactieve vechter die tegenover Paul staat. Tot 2018 was hij een actieve vechter in de bokswereld, maar daarna stopte de Amerikaan. Bourland keerde in september 2022 nog één keer terug met een KO-overwinning over Santario Martin, maar dit was zijn enige partij in de laatste vijf jaar. In totaal won Bourland zeventien keer in zijn carriére, waarvan 6 keer op knockout. Hij verloor twee keer, waarvan één keer op knockout. Dit was tegen Israel Duffus in 2015.

Diaz

De partij met Bourland betekent wel dat Nate Diaz zal moeten wachten op zijn rematch met Paul. De twee kemphanen teasden al sinds hun eerste partij met een twee gevecht, maar die komt er dus niet van. Paul en Diaz wilden allebei dat die partij volgens de MMA-regels zou plaatsvinden, maar de vriend van Leerdam komt dus terug op deze beslissing en knokt eerst tegen Bourland. Ook Jorge Masvidal en Mark Hunt werden genoemd als potentiële tegenstanders, maar worden het dus niet.