Zwijgende Jutta Leerdam boekt succesje in Salt Lake City, Jake Paul leeft volop mee
Jutta Leerdam / ANP

Zwijgende Jutta Leerdam boekt succesje in Salt Lake City, Jake Paul leeft volop mee

20:27, 28-01-2024 / Laatste Update: 20:44, 28-01-2024

Jutta Leerdam heeft weer wat van haar vertrouwen terug. Op de tweede 1000 meter bij de World Cup in Salt Lake City reed zij de tweede tijd. Femke Kok werd derde, de Amerikaanse Kimi Goetz was de snelste van allemaal.

Kok was de eerste Nederlandse op de baan en reed tegen Erin Jackson. Bij de laatste kruising wilde Kok achterlangs, maar Jackson dacht dat ze voorlangs zou komen. Daarom verloor de Nederlandse wat tijd, maar ze kwam toch tot 1:13.21. De Amerikaanse bood na de race haar excuses aan.

In de achtste rit namen Antoinette Rijpma-de Jong en Leerdam het tegen elkaar op. Leerdam heeft nog altijd veel last van haar enkel, maar de weg omhoog lijkt (in ieder geval op zondag) ingezet. Ze reed de snelste tijd op dat moment: 1:13.17. Haar vriend - en boksinfluencer - Jake Paul zag het vanaf het middenterrein gebeuren en moedigde haar volop aan. Rijpma-De Jong reed de op dat moment vierde tijd.

Uiteindelijk zette Goetz de snelste tijd op de klokken, Leerdam en Kok completeerden het podium. Zo nam Leerdam in elk geval revanche voor haar eerdere decepties in Salt Lake City op de 1000 meter (elfde) en 500 meter (elfde)

Jutta Leerdam barst in tranen uit: 'Ik heb er geen plezier meer in'

26 januari 2024, 21:15

Jutta Leerdam liet na haar teleurstellende 1000 meter tijdens de World Cup in Salt Lake City haar tranen de vrije loop. De Nederlandse sprintster stelde teleur met een elfde plek, allemaal door haar pijnlijke enkel. "Ik heb er geen plezier meer in."

Mediastilte Leerdam

Leerdam praat tot ná de WK afstanden niet met de pers, werd zondagavond bij de NOS verteld. Zo hoeft zij niet telkens haar blessure - waar ze zelf ook nog geen raad mee weet - te verklaren. De 25-jarige schaatsster barstte afgelopen vrijdag nog in tranen uit na een teleurstellend optreden op eveneens de 1000 meter.