Jake Paul (vriend Jutta Leerdam) uitgedaagd door UFC-ster: 'Hij is de enige....'
Jake Paul © Getty Images

Jake Paul (vriend Jutta Leerdam) uitgedaagd door UFC-ster: 'Hij is de enige....'

14:31, 24-02-2024 / Laatste Update: 08:34, 25-02-2024

Tony Ferguson, een grote naam binnen de UFC-wereld, heeft Jake Paul uitgedaagd voor een gevecht. Daarvoor zal hij wel eerst de overstap naar het boksen moeten maken.

Ferguson, van origine een MMA'er, heeft al eerder zijn interesse getoond om de bokswereld te betreden. De 40-jarige Amerikaan kende tussen 2013 en 2019 een indrukwekkende reeks van twaalf overwinningen. Zo versloeg hij mannen als Rafael dos Anjos, Anthony Pettis en Donald Cerrone.

Die reeks kwam ten einde tegen Justin Gaethje. Daarna verloor hij zes keer. De laatste keer was tegen Paddy Pimblett in december, waarmee hij een twijfelachtig record evenaarde: dat van BJ Penn voor de meeste opeenvolgende verliezen in de UFC.

Jake Paul uitgedaagd door UFC'ers

Maar dat kan Ferguson allemaal niks schelen. Hij wil gewoon doorgaan met vechten. En wel tegen Jake Paul, de vriend van schaatsster Jutta Leerdam. "Ik ga eerlijk met je zijn, ik daag Jake uit", zei hij in de JAXXON Podcast. "Ik zou graag tegen hem vechten. Ik praat niet met veel mensen of daag ze uit, maar Jake is de enige..."

Het is niet de eerste keer dat Jake Paul wordt uitgedaagd door een UFC'er. Zo zei voormalig kampioen Sean Strickland laatst: "Jake Paul is een fu***ng grap. Je vecht tegen gepensioneerde kleine MMA-vechters en je verkoopt suikerwater aan kinderen. Als het legaal zou zijn, dan zou ik je verdomde leven beëindigen met een glimlach op mijn gezicht."