Jake Paul (vriend van Jutta Leerdam) bedreigd door Sean Strickland: 'Beëindig met glimlach je leven'
Sean Strickland ©Getty Images

Jake Paul (vriend van Jutta Leerdam) bedreigd door Sean Strickland: 'Beëindig met glimlach je leven'

23:59, 10-02-2024 / Laatste Update: 00:02, 11-02-2024

Sean Strickland

Sean Strickland (32) heeft stevige taal geuit richting Jake Paul. De voormalig UFC-kampioen reageerde op opmerkingen aan zijn adres die Paul had geplaatst. De vriend van de Nederlandse schaatsster Jutta Leerdam had weer commentaar op wat Strickland had uitgevreten in een training met Sneako.

Sean Strickland en Jake Paul

De 32-jarige Strickland gaf Sneako, een vlogger en influencer, de kans om met hem te sparren. Dat liep niet best af voor Sneako, die eigenlijk Nicolas Kenn De Balinthazy heet. De 25-jarige online-beroemdheid werd helemaal afgeranseld door Strickland. Ook nadat Sneako duidelijk liet blijken dat hij opgaf, en dus niet verder wilde gaan, bleef Tarzan op hem in beuken. Sneako stond er groggy en duizelig bij. Strickland complimenteerde hem: "Je viel in elk geval niet neer!"

Tattoo van Betr

Paul zag het filmpje en schreef op X: "Shawn Strickland, je zou je moeten schamen dat je Sneako op die manier aanviel. En het lukte je niet eens om hem naar de vloer te hoeken, terwijl hij onervaren is en jij flink je best deed." Daarna nodigde hij zijn landgenoot uit voor een gevecht: "Ik laat je naar Puerto Rico vliegen en dan vechten we met camera's erbij. Ik geef je 1 miljoen dollar als je wint. Maar als je naar het canvas gaat, dan moet je een tattoo van Betr laten zetten." Betr is een gokbedrijf waarbij Paul betrokken is.

Vermoorden

Strickland ging niet in op die uitnodiging. Dit is wat hij wel schreef op X: "Jake Paul is een fu***ng grap. Je vecht tegen gepensioneerde kleine MMA-vechters en je verkoopt suikerwater aan kinderen. Als het legaal zou zijn, dan zou ik je verdomde leven beëindigen met een glimlach op mijn gezicht."

Echte man

Zo ging het nog een aantal posts door, waarnaar Strickland afsloot met een lange tirade tegen Paul. "Iedereen moet begrijpen wat voor persoon Jake is. Hij leeft van trollen op internet. Hij vecht tegen gepensioneerde MMA-gasten. Maar het ergste is: je bent een vorm van kanker. Je moedigt mensen aan om niks voor te stellen en om niks te bereiken. Je moedigt mensen aan om te trollen, omdat jij daar succes mee hebt. Je bent misschien wel rijk, maar je bent geen echte man. Jij en je trollen zijn niet mijn gelijke. Met geld kan je geen waardigheid kopen."