Remy Bonjasky uit kritiek op Glory: 'Lijkt alsof Rico Verhoeven koste wat kost kampioen moet blijven'

Remy Bonjasky uit kritiek op Glory: 'Lijkt alsof Rico Verhoeven koste wat kost kampioen moet blijven'

17:49, 16-02-2024 / Laatste Update: 17:51, 16-02-2024

Remy Bonjasky vindt dat het lijkt alsof Glory Rico Verhoeven bewust als kampioen wil houden. De voormalig K1-vechter vindt het oneerlijk dat de kampioen zijn tegenstander mocht uitkiezen, ook al koos Verhoeven voor de moeilijkste tegenstander.

"De recente loting was teleurstellend", vertelt Bonjasky over de loting voor de zwaargewicht Grand Prix van Glory. "Verhoeven mocht in zekere zin zijn tegenstander kiezen. Er zijn zaken waar je niet aan moet komen, waaronder de loting voor een toernooi. Het komt over alsof ze koste wat kost de kampioen willen houden."

Voorbeeld aan K1

Volgens Bonjasky kan Glory wel een voorbeeld nemen aan hoe de lotingen in de K1-tijd werden gedaan. Ook toen was het gebruikelijk om toernooien te houden met meer gevechten op een avond. "Ze hadden een voorbeeld moeten nemen aan hoe het er aan toeging in de K-1 tijdperk. Hoewel elke organisatie graag zijn eigen draai eraan geeft, hadden ze voor deze specifieke loting beter advies bij mij kunnen inwinnen", vertelt de voormalig kampioen in het Algemeen Dagblad.

Check hieronder hoe de loting werd gehouden in de tijd van het K1-vechten!